Anne Marie Womenswear – elegant, eigenzinnig en vrouwelijk

Elegant, eigenzinnig en vrouwelijk, dat is waar Anne Marie Womenswear voor staat. Met haar vakkennis weet zij voor iedere vrouw en voor iedere gelegenheid tot de perfecte outfit te komen.

Focus op passie, ambacht en kwaliteit

De naam Anne Marie Womenswear dankt de zaak, hoe kan het ook anders, aan haar naam. Anne Marie: “Al denkend over een naam voor mijn winkel vroeg ik destijds een aantal mensen om hun mening. Die zeiden: ‘Natuurlijk moet het Anne Marie heten!’ En dat klonk wel logisch. Inmiddels is dat bijna negen jaar geleden. Volgend jaar bestaat Anne Marie Womenswear dus tien jaar; dat gaan we uiteraard vieren!”

Mode als passie

“De modewereld is altijd al mijn passie geweest. Mijn moeder zat al in dit vak, dus als klein meisje zat ik bij haar achter de naaimachine om te leren hoe het moest. Vanaf m’n veertiende, vijftiende ontwierp en maakte ik al mijn kleding zelf. Het was dus niet heel vreemd dat ik de Modekleding Academy in Groningen deed, of de Couture opleiding heette het eigenlijk. Daarna heb ik onder andere voor een groot bedrijf gewerkt met landelijke vestigingen. Dan reisde ik het hele land door. Hoewel ik m’n werk altijd leuk heb gevonden, wilde ik wel altijd al voor mezelf beginnen met een eigen winkel,” vertelt Anne Marie. “Eind 2009 dacht ik: als ik het nu niet doe, komt het er nooit van. Er kwam een pand vrij aan de rand van het centrum, dus niet midden in het dorp. Ik woon zelf in Huizen en ik wilde hier graag een mooie winkel openen. Want een goede dameskledingzaak ontbrak nog in Huizen, vond ik. Mijn dochter Zaida werkt mee achter de schermen. Ze helpt met de inkoop, eventueel met de verkoop als het druk is. Zij is ook verantwoordelijk voor de social media.”

Persoonlijke aandacht en vakkennis

“Persoonlijke aandacht, grote vakkennis en een enorme dosis service vind ik belangrijk. Dat kom je momenteel bijna nergens meer tegen. Ik ben de personal stylist van mijn klant.” Haar klanten zijn vrouwen vanaf 30 tot en met 88 of zelfs ouder, maar hebben één ding gemeen, zo vertelt Anne Marie: “Het zijn stuk voor stuk vrouwen die zich leuk willen kleden. Bij mij komen de vrouwen die iets speciaals zoeken, iets anders. 80% van de vrouwen houdt namelijk niet van shoppen! De meesten komen hier binnen met de vraag: ‘Voor die en die gelegenheid heb ik iets nodig, kun je me helpen?’ Ze zoeken kleding voor een receptie, jubileum of ze zijn bruidsmoeder. Al pratende kom ik dan met een stylingadvies. Ik heb heel veel vaste klanten. Bij de inkoop heb ik vaak al een aantal vrouwen in mijn achterhoofd en zodra de nieuwe collectie binnen is bel of app ik ze meteen. Ik heb namelijk maar één exemplaar per maat. Zo blijft de kleding exclusief.”

Uitstralen wie je bent

Anne Marie vervolgt: “Weet je wat het is. Als het lukt, zie je die klant in een topoutfit voor je staan en straalt ze omdat het totale plaatje klopt. Voor mij is belangrijk dat je uitstraalt wie je bent en wat je wilt vertellen. Dat kleding dus bij je past. Dat ze, hoewel ze vooral niets in gedachten had, achteraf tegen je zegt: ‘Dit bedoel ik!’. Daar word ik blij van. Die grote dosis vakkennis is dus ook een flinke dosis mensenkennis.”

Anne Marie heeft het

“Eigenlijk ben ik heel trots op mijn winkel en op mijn klanten die zich hier happy voelen. Die naar me toekomen voor mijn advies vanwege hun vertrouwen in mij. Die elk seizoen weer naar me toekomen omdat ze weten: Anne Marie heeft het!”