Wenskaarten voor een warm gevoel in Huizen

De ruim 125 ondernemers van winkels en horecagelegenheden in het Hart van Huizen staan het gehele jaar klaar voor de Huizers. Zij kennen de inwoners als geen ander en beseffen daarom dat niet iedereen een fijne kerst kan vieren. Net als vorig jaar, doen ze ook nu een oproep aan de Huizers; stuur een kerstwens naar mededorpsbewoners die wat extra liefde of aandacht kunnen gebruiken.

Zorginstellingen

Van 13 tot 21 december liggen er drie gratis wenskaarten in de winkels van Hart van Huizen. Het idee is om twee van de drie kaarten te versturen naar bewoners van een geselecteerde zorginstelling: Vivium Zorggroep, De Bolder Cordaan Woonzorgcentrum, De Marke – De Meenthoek of het Tergooi Ziekenhuis. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om één van de drie kaarten, via de reguliere weg, naar vrienden of familie te sturen.

De kaarten kunnen in een speciale box in de Pop-up Herberg aan de Kerkstraat 5 op de post worden gedaan en hoeven niet gefrankeerd te worden. Hart van Huizen gaat samen met de vrijwilligers zorgdragen voor de bezorging van de kerstkaarten. Nog vóór de kerstdagen worden de bewoners van de zorginstellingen verrast met de post.

Succes vorig jaar

De wenskaartenactie is een navolging van de succesvolle campagne van vorig jaar. Ook toen schakelden de ondernemers de hulp van de Huizers in, met als doel iedereen een fijne kerst te bezorgen. Bijna 600 mensen verstuurden de kerstkaankaarten naar hun mededorpsbewoners. Vrijwilligers van de Hervormde Gemeente Huizen leverden toen de kerstwensen af. De actie zorgde voor ontroering bij de medewerkers en bewoners van de instellingen.