Scapino in Huizen – het domein van Fabian

Scapino in Huizen is het domein van Fabian Meilof. Als filiaalmanager zit het verkopen en het helpen van mensen hem in het bloed.

Scapino in Huizen

Fabian: “Hoe lang Scapino al in Huizen zit? Poeh, daar vraag je me wat. We zitten sinds anderhalf jaar in ieder geval op deze nieuwe locatie, waar ik als filiaalmanager werk. Daarvoor werkte ik bij Scapino in Steenwijk.”

Albert Heijn of Scapino

“Ik ben ooit begonnen bij de Albert Heijn en dat beviel me eigenlijk wel goed,” vertelt Fabian. “Totdat ik de kans kreeg om bij Scapino aan de slag te gaan als stagiair. Dat bleek ik, onverwachts, toch heel erg leuk te vinden. Bij Scapino was ik veel klantgerichter bezig, ik kon mensen echt helpen. Datgene wat ik op school had geleerd kon ik meteen in de praktijk toepassen. Vervolgens heb ik een interne opleiding bij Scapino gevolgd en toen ging het balletje eigenlijk een beetje rollen.”

Hoezo Huizen?

Eigenlijk heeft Fabian het aan z’n vriendin te danken dat hij uiteindelijk in Huizen is beland. Fabian: “Destijds werkte ik wel bij Scapino, maar dan in Steenwijk, terwijl mijn vriendin in Leusden werkte. We besloten samen te gaan wonen en kozen toen voor de gulden middenweg: we gingen naar Amersfoort. Op het moment dat er een functie vrijkwam bij Scapino in Huizen, heb ik die kans met beide handen aangegrepen!”

Kwaliteitsschoenen

“De kracht van Scapino in Huizen is denk ik toch wel het feit dat we voor iedereen iets hebben”, aldus Fabian. “In ons ruime assortiment vind je schoenen voor mensen met weinig budget tot mensen die veel te besteden hebben. Weet je wat echt goed loopt? Ecco’s! Daar komen mensen speciaal voor naar Scapino. Gelukkig is Ecco wel wat moderner en jeugdiger geworden, maar de klassieke modellen hebben we ook nog steeds in het assortiment. Die doen het bijvoorbeeld goed bij oudere mensen of mensen die een staand beroep hebben. Ouders komen hier ook vaak langs voor onze goede kwaliteitsschoenen: speciale kinderschoenen die het keurmerk dragen van orthopedisch chirurg Dr. Visser.” Scapino trekt een heel divers publiek. Fabian vervolgt: “Door de week ligt de nadruk op de wat oudere mensen. In het weekend komen veel gezinnen shoppen. We zijn namelijk een van de weinige zaken in Huizen die ook sportartikelen verkopen.”

Trots op Scapino

“Zelf geniet ik het allermeest van mensen helpen. Daarom ben ik ook zo trots op het team dat hier staat: we willen graag onze klanten met een goed gevoel de winkel uit laten gaan.”