Franse lekkernijen in het Hart van Huizen

Painpadour opent deuren aan
De Franse bakkerij Painpadour heeft half oktober haar deuren geopend op het Oude Raadhuisplein in het Hart van Huizen. Hiermee is de vierde vestiging van deze ‘boulangerie, patissier en salon de thé’ een feit. De reden om hier een winkel te openen is volgens filiaalmanager Nicole de Wit vrij simpel: “Allereerst omdat we deze unieke locatie konden krijgen. Een top plek aan het plein inclusief terras en op zaterdag de markt voor de deur. Verder heerst er een prettige sfeer in Huizen en de klanten zijn aardige mensen.”

 

Bij Painpadour kun je terecht voor de meest heerlijke Franse stokbroden, taartjes en ‘viennoiserie’ (lekkernijen). Je kunt je broden mee naar huis nemen, maar er is ook de mogelijkheid om lekkernijen te proeven in de gezellige Salon de Thé of buiten op het overdekte en verwarmde terras. Deze vestiging is overigens de eerste locatie waar Painpadour alcoholische versnaperingen mag schenken waarbij ze een passende warme kaart hebben opgesteld. Hierop staan onder andere een echte Soupe de Poissons, een Artichaut of Moules Farcies (mosselen in kruidenboter). Uiteraard geserveerd met een heerlijk verse baguette.

Painpadour Oude Raadhuisplein Huizen Hart van Huizen ondernemersblog

“De passie voor lekker, goed en gezond eten is onze drijfveer”, aldus Martin Kippersluis, bakker en eigenaar van Painpadour. “We bakken de mooiste broden met bloem, water en desem zonder toevoegingen. Verder is brood een dagelijks terugkerend onderdeel van ons dieet. Er is niets mooier om dat elke dag te mogen maken. Bij dit ambachtelijke vak werken we ook met een levend product. Deeg is onderhevig aan temperatuur en vocht. Elke dag vormt dat weer een uitdaging.”

 

Voor de twaalf bakkers van Painpadour is er dan ook een droom uitgekomen: brood en ‘viennoiserie’ bakken zoals de Fransen dat doen. Allen hebben zij een opleiding gevolgd in Nantes in Frankrijk. “Hier leerden wij alles over de receptuur, de ingrediënten en het bakproces. We laten ook iedere week speciale bloem uit Frankrijk komen. Alleen op basis van deze bloem kun je echt Frans stokbrood bakken.’’

Painpadour Oude Raadhuisplein Huizen Hart van Huizen ondernemersblog

En wat nieuwe klanten volgens Martin nu echt moeten proeven? “Voornamelijk onze baguettes en croissants. Maar zeker ook één van mijn eigen favorieten zoals de ‘double viande’.” Wil je weten wat ze allemaal nog meer voor lekkers hebben bij Painpadour? Kom dan snel langs of neem een kijkje op de website: http://www.painpadour.nl