Oude Champagne

Siersma Wijnadvies Hart van Huizen

Siersma Wijnadvies is een wijnspeciaalzaak aan de rand van het Oude Dorp in Huizen. De winkel is gevestigd tussen de oude boerderijen aan de Havenstraat 30. Deze wijnspeciaalzaak is voorzien van een ruim assortiment waarbij je moet denken aan rood, wit, rosé, champagne maar ook aan port en sherry. De wijnen zijn ingedeeld op land van herkomst en druivenras. Daarnaast heeft de winkel een exclusieve ‘Schatkamer’ met bijzondere wijnen van over de hele wereld. Voor iedere gelegenheid en smaak biedt Siersma een passende fles.

Maar wat is nu de meest bijzondere fles voor eigenaar Rutger Siersma?
“Ik mag mij al een aantal jaar de trotse eigenaar noemen van een zeer speciale fles. Normaal gesproken ligt deze fles netjes koel en donker opgeborgen, maar ik heb hem afgelopen week nog eens wat vaker goed van dichtbij bekeken. De prachtige fles, het gaat hier om een champagne, is heel oud en helaas niet meer drinkbaar.

Siersma wijnadvies Hart van Huizen Ondernemersblog


Toch is de fles bubbels, die er waarschijnlijk toch niet meer in zitten, van heel grote waarde. Dit juweeltje heb ik namelijk voor het behalen van een wijndiploma van mijn opa en oma gekregen, wat het voor mij erg bijzonder maakt. Maar ook historisch gezien is het zeker een bijzonder object, omdat deze Pommery champagne uit 1934 is overgebleven tijdens de overdracht van Amsterdam in mei 1945.

Deze week is dat dus 72 jaar geleden en gelukkig mag ik hem nog steeds tot mijn bezit rekenen. Laten we echter hopen dat er nooit meer champagne voor zo’n moment gebruikt zal moeten worden. Dan is deze fles wellicht naast een familieschat later ook een waardevol collectors item!”